I’m the architect

the_architect_by_sixo

Fiecare viata este o constructie, ne construim pe noi insine, parintii si familia in general ne dau temeliile pana cand ajungem la varsta la care putem avea grija de noi insine, ne putem „construi” singuri… La asta ma gandesc de aseara de cand Vladi mi-a dar melodia The architect de la Deus.

Va dati seama ca fiecare isi are destinul in maini? Va dati seama ca decizia de acum va va influenta mult timp de acum inainte?

Fiecare om care trece prin viata noastra lasa o semnatura in „cladirea” sufletului nostru, unii lasa o zgarietura, unii lasa un obiect, altii inchid o usa, altii deschid o usa, altii pur si simplu contempla frumusetea cladirii noastre dar nu au curaj sa intre, sa descopere.

Nu stiu exact daca ma pot aduna corect la ora asta pentru a sublinia tot ceea ce vreau sa spun cu ideile mele…foarte probabil ca nu…

Suntem arhitectii propriei persoane, trebuie sa avem un plan pentru ca la finalul constructiei sa ne uitam, sa admiram si sa simtim ca totul a meritat, ca toate eforturile au fost rasplatite, ca ne putem mandri cu ceea ce am realizat.

Unele constructii sunt mai inalte, altele mai mici, unele mai colorate, altele mai fade, totul depinde de noi.

Suntem cladiri in viata. Unii dintre noi tintim spre cer, la fel ca zgarie norii americani, altii preferam sa avem doar un camin, o casa cu gard alb ca in visele fetitelor… vrem sa avem doar confortul.

Unele cladiri sunt in mijlocul desertului, la fel ca oamenii singuratici, iar altor cladiri le sta bine in orase din cele mai aglomerate, exact ca acei oameni care se simt in largul lor intr-o mare de oameni.

Ideea este ca fiecare decizie pe care o luam, fiecare pas pe care il facem ne poate influenta radical viata. Fiecare lucru lasa o amprenta pe „fatada” noastra, trecerea timpului se vede pe fatada aceasta la fel ca pe orice cladire care imbatraneste.

Noi ne construim desi cei din jurul nostru ne modeleaza…

Ai grija la ceea ce construiesti, timpul trece, constructia de la zero dureaza mult prea mult, do it once and do it good: ARCHITECT YOURSELF!

2 gânduri despre „I’m the architect

  1. Asa este, fiecare decizie pe care o luam poate modifica arhitectura structurii numita „viata”. Din pacate aceastra structura nu o construim singuri. Dupa cum spuneai si tu, ea este modelata de cei din jurul nostru, fie ca sunt parintii, oamenii care ne formeaza in scoala, sau prietenii nostri… Parintii nu nu-i putem alege, fiindca ei ne aleg pe noi. In schimb, putem alege oamenii care ne formeaza educatia si grupul de prieteni.
    Revenim, insa, la parinti. Tocmai fiindca dureaza prea mult constructia de la zero, ei ar trebui sa aiba grija ca fundatia sa fie una cat mai stabila. Fiindca de rezistenta fundatiei depinde si amploarea cladirii.
    In fine, oricat de mult ne gandim inainte sa luam o decizie, pana la urma arhitectura noastra este coordonata de un sef de santier. Cei care cred in El, il numesc Dumnezeu, altii (ca mine) il numesc destin…

  2. Nabbú spune:

    Eu n-aş fi bun de arhitect, îmi place prea mult să demolez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s