Jurnal despre fericire

Acum cateva luni bune am vazut la un prieten o carte care suna interesant, se numeste „Formula fericirii”. Da, da, suna siropos, dar nu este asa nici pe departe. Cartea trateaza aproape fiecare emotie din perspectiva creierului, din perspectiva medicala, explicand in detaliu procesul de formare respectiv. Pe scurt, vi-o recomand. Eu am cumparat-o de la Bookfest acum doua saptamani, ma aflu pe la finalul ei si am citit ceva care mi s-a parut tare interesant.

Un medic a observat ca oamenii care au trecut printr-o depresie sau alta stare de asemenea natura refuza sa creada, sa recunoasca faptul ca sunt fericiti. Astfel, i-a rugat pe fiecare sa scrie pe o hartie, in momentul in care simt fericirea, cauza acelei stari si descrierea ei. Rezultatele au fost excelente, oamenii simtindu-se mult mai bine dupa cateva saptamani.

De mult imi spuneam ca trebuie sa ma cunosc mai bine pe mine, sa ma descopar cu adevrat, iar cartea asta m-a facut sa stiu cat de important este sa cunosti ceea ce iti trebuie, ce te face fericit.

Nu, eu nu am trecut prin vreo pasa proasta de genul depresiei, dar vreau sa scriu aici macar cateva dintre momentele care m-au facut fericita, updatand pagina zilnic (sper eu). Vreau decat sa nu uit micile momente in care am simtit fericirea.

19 iunie 2008, candva noaptea pe plaja in Bulgaria – am fost fericita pentru ca am descoperit un om minunat, un prieten foarte bun cu care am pierdut multe ore stand de vorba, despre tot si despre nimic.

24 iunie 2008, la birou – sunt fericita pentru ca voi pleca la training in Polonia, in toamna, ma bucur de feedback-ul favorabil primit de la colegii si superiorii mei, desi stiu ca am facut si eu greseli destule.

28 iunie 2008, acasa la el – dupa o zi lunga, ma simt bine pentru ca am reusit sa fac tot ce mi-am propus, pentru ca am ajutat o prietena buna si pentru ca acum stau in liniste cu el.

29 iunie 2008, toata ziua – sunt fericita pentru ca ma simt iar pe varful lumii, la cota 2000, imi place la nebunie senzatia inaltimii si a linistei. Iubesc peisajele din fata ochilor mei, ma simt perfect…

2 iulie 2008, la birou,12:00 – ma bucur cand simt ca traiesc, iar acum ma simt bine cu mine. Multumesc.

9 iulie 2008, candva seara – mi-am dat seama ca ma cunosc foarte bine si asta ma face fericita. Pe de alta parte…

11 iulie 2008, la facultate – ultima zi la facultate, momentul licentei, emotii… a fost perfect, am fost fericita pentru ca munca mea a fost recunoscuta si apreciata. Le multumesc celor care au fost langa mine in acele momente si ii iubesc mult, se stiu ei 🙂

12-13 iulie 2008, acasa la Giurgiu – Mama, bunica mea, cunoscutii si prietenii mi-au impartasit bucuria absolvirii si mi-a facut bine acest lucru, m-am simtit extrem de fericita sa o vad pe mama atat de fericita.

14 iulie 2008, seara in Herastrau – Am iesit cu doi prieteni foarte buni si am schimbat pareri pe malul lacului, a fost foarte placut.

15 iulie 2008, seara – Dupa o bere si un hamburger, o plimbare pe lacul Morii a fost foarte placuta, a fost o iesire draguta 🙂 Apoi am stat cu „fetele” si am mai ras/facut misto de una alta pana pe la 2:30 noaptea 😀 Si am castigat si un pariu 😀

 18 iulie 2008 – sunt happy ca diseara plec la mare 😀 Abia astept, poate prind si o bucatica de autostrada sa conduc 🙂 Chiar simt ca vara asta poate iesi cum imi doresc eu.

22 iulie 2008 – este atat de bine cand poti discuta despre tot si nimic cu cineva, iti descreteste fruntea.

24 iulie 2008 – am ajuns la Timisoara unde este atat de bine… acum sunt fericita

 Nu am mai scris de mult timp, nu cred ca au lipsit momentele fericite ci poate doar nu au fost la fel de intense, poate nu am avut eu energie sa le simt cum ar trebui… sa continuam…

16 iulie 2009 – mare, valuri, vreme perfecta de plaja si balaceala. Superba zi, chiar si dupa ce am simtit arsura pielii seara 🙂

17 iulie 2009 – am reusit sa iau blestematul ala de examen la ACCA (F7 Financial reporting) in sfarsit! Acum pot privi putin mai in viitor si este bine, toate intra pe un fagas pozitiv si imi place! 😀

12 iulie 2009 – la inaltime, aer curat, Lacul Balea, Transfagarasan, adrenalina… totul este perfect!

17 gânduri despre „Jurnal despre fericire

  1. eleny spune:

    Fericireaaaaa- o traim zilnic la fel ca si tristetea insa exista din pacate aceasta tendinta a oamenilor de a acorda mai multa importanta tristetii decat fericirii……. Se dovedeste iar, dupa cum ai povestit si tu in unul din momentele tale de fericire, ca acest sentiment se regaseste in lucrurile mici, nesemnificante in aparenta……dar fericirea cauzata de aceste mici intamplari e cea mai importanta si incarcata de emotii decat cea venita ca urmare a unor realizari imense insa de cele mai multe ori superficiale….
    E o idee buna ( cea cu jurnalul despre fericire)….ajuta enorm.

    Deci spor la scris si SA FII CAT MAI FERICITA….

  2. lamya777 spune:

    da, ai dreptate, in cartea asta este demonstrat, din punct de vedere neuropsihologic cum oamenii au tendinta de pesimism, de a agrava starile negative de spirit. si pe mine m-a socat si lamurit in aceeasi timp aceasta idee.
    iar in legatura cu fericirea marunta…se pare ca fericirea in general este creata din astfel de momente de fericire marunta.
    Iti recomand sa tii si tu un asemenea jurnal si iti urez si tie numai fericire!
    te pup!

  3. Fără Sens spune:

    Sunt fericit când mă simt liber , chiar dacă mă înşel . Sunt fericit moment de moment că sunt doar o bucată de carne .. care gândeşte . De ce aş fi fericit uneori , când sunt fericit mereu ?

  4. lamya777 spune:

    @Fara sens: fericirea este formata din mai multe momente individuale… totusi, nu poti spune ca toate secundele sunt la fel, in toate secundele esti la fel de multumit/fericit cu viata ta….nu?

  5. BlueSheep spune:

    sunt fericit daca reusesc sa ma las cuprins de moment oricare ar fi el, desi ma chinuie groaznic tentatia de a gandi, planifica si anticipa fericirea …

    Imi place blogul tau si citind articolul asta am simtit nevoia sa ma exteriorizez, poate fara sens pentru nimeni … dar ce mai conteaza asta 🙂

  6. lamya777 spune:

    conteaza, intotdeauna este bine sa te exprimi 🙂 ma bucur ca ti-a placut si sper ca te-a ajutat macar putin de tot…

  7. eleny spune:

    Buna, am citit ca ai vizitat Bulgaria daca mi-ai putea da niste detalii….cum e tara, oamenii, plaja., etc…(plec si eu in vacanta la nisipurile de aur si sunt curioasa sa aflu cat mai multe pareri).
    Mersi mult!!!

  8. lamya777 spune:

    🙂 Pai ce sa iti spun eleny… in primul rand, sunt ffff multi romani acolo 😛 nu vei duce lipsa lor. Dar in rest este pretty ok, plaja este foarte curata, iar apa mult mai albastra decat la noi, nu stiu exact de ce ca doar este aceeasi apa. Iti urez sa te distrezi mult! :* 🙂 si sa imi povestesti 🙂

  9. eleny spune:

    Multumesc de detalii si de urari….revin dupa vacanta cu impresii. Pupici

  10. eleny spune:

    Eram datoare cu niste impresii vizavi de Bulgaria. Pai a fost frumos, distractiv….bine multe nu sunt de facut, dar recomand parcul de distractii AQUAPOLIS este foarte distractiv si plin de adrenalina. In rest cum ai spus si tu multi romani, din pacate as putea spune( nu de alta dar erau singurii care se dadeau noaptea in spectacol prin hotel).
    Destul de relaxant, oricum e mult mai bine decat litoralulromanesc, iar hotelul patru stele insa arata foarte foarte bine, mancare din plin…stomac sa ai…
    Cam atat.

    A! Lista ta din jurnalul fericirii nu a mai fost demult completata. Unde sunt momentele de fericire? TREBUIE SA EXISTE POATE NU LE MAI VEZI:::so open your eyes.

  11. Lavinia spune:

    cred ca fericirea tine in primul rand de noi… noi ne facem vietile fericite sau nu.

  12. A.C. spune:

    hei sil ! 🙂 am bifat si eu in propriul jurnal cateva din momentele astea…
    mi-a facut multa placere sa-mi amintesc de ele
    multumesc, pentru asta… si pentru multe altele >:D<

  13. mihai spune:

    e timpul sa reincepi sa scri in el 🙂

    • lamya777 spune:

      da, voi scrie cat de curand, momentan astept sa se miste niste „lucruri” ca sa simt cu adevarat ca totul merge excelent 🙂 dar nah, tot eu trebuie sa le „misc” 🙂 asa ca, m-am pus pe treaba.

  14. minobabe spune:

    vin cu o intrebare care ma tem ca o sa strice atmosfera 🙂
    cum a fost F7? ma pregatesc si eu pentru el….

    • lamya777 spune:

      nu vreau sa te sperii, dar eu l-am dat de 3 ori pana sa il iau 🙂 oricum, recunosc ca in primele doua ocazii nu am invatat foarte mult 😀 iti urez succes si iti spun doar sa nu il tratezi cu superficialitate.

  15. minobabe spune:

    ma intreb atunci daca e bine ca l-am alesul primul.
    of of of

Lasă un comentariu