Divide et impera electoratul

Este pentru prima oara in viata mea cand am fost foarte interesata de lumea politica, mai mult, de lumea politica romaneasca, despre care stim cu totii ca este „speciala”. Am citit, am ascultat, am analizat si am decis, am fost la vot, am votat pentru stabilitate, dar nu pentru stabilitatea invocata de Basescu. Am votat pentru cooperare, pentru o Romanie mai calma, mai stabila si orientata spre ceea ce conteaza cu adevarat: iesirea din criza, dezvoltarea economica si bunastarea populatiei.

Sa fie un lucru clar, consider ca oricine ar fi presedintele tarii se va folosi de puterea sa pentru a obtine avantaje financiare; pe scurt, oricine ar fi presedinte, tot se va fura, asta este un adevar general valabil in Romania sau in oricare alta tara, ceea ce difera este amploarea acestui fapt si daca se mai intampla si lucruri bune in afara de coruptie.

Dar problema se pune altfel, Romania este acum intr-o criza mult mai grava decat in urma cu 6 luni, in conditiile in care tarile din regiune incep sa isi revina din punct de vedere economic, nu vi se pare ciudat?! Care credeti ca este motivul?! Orice persoana cu un creier macar de dimensiunea creierului unei gaini si care mai deschide televizorul sau citeste o data pe saptamana un ziar, isi poate da seama ca problema Romaniei in prezent este instabilitatea politica.

Am urmarit o campanie electorala murdara, jegoasa, in care domnul din pacate (inca) presedinte Basescu si-a depasit orice limita a josniciei si si-a batut joc de fragila noastra democratie.

Nu se poate asa ceva, ma simt absolut scarbita de toate marsaviile facute de Basescu, dar si de compatriotii mei care au putut vota cu acest personaj.

Ma simt furioasa in continuare si chiar mai mult acum pe cei care au sistemul rational necesar pentru a face o decizie rationala au considerat ca votul lor nu conteaza pe principiul: „Cu un vot nu se face primavara!”

Ei bine, pentru cei mai putin informati, va spun ca in urma acestui scrutin se pare ca „stimatul” Basescu a castigat la o diferenta de aproximativ 60,000 de voturi!!!! Acum vi se mai pare ca nu conteaza votul vostru?! 60,000 de voturi din 10 milioane! Cum vi se pare asta?!

Nu vi se pare normal sa avem o majoritate care sa fie de acord de la inceput cu un plan si cu deciziile viitoare?! Ganditi-va ca pana si Vadim Tudor, despre care se stie cat de bine se intelege cu PSD-ul, a decis sa se coalizeze cu acestia.

Sincer, o fi Vadim putin cam agitat, dar se pare ca mare parte din ce a sustinut el, s-a intamplat…

Vi se pare normal ca declaratia un presedinte reales sa fie: ” Un fleac, i-am ciuruit!” ?! Vi se pare normal ca intr-o tara europeana sa se intample asa ceva?! MIE NU! Si repet ca ma simt plina de scarba fata de acest personaj si mai ales fata de cei care l-au votat.

Luand in considerare decat voturile din interiorul tarii, Geoana este castigator, diferenta facand-o voturile din diaspora.  Mai precis, doar aproximativ 30,000 voturi din 180,000 de voturi au fost pentru Mircea Geoana.

Eu va intreb asa, poate puteti reflecta si voi, vi se pare ca cei care au plecat din tara asta pentru a cauta o viata mai buna, un loc de munca, l-ar vota pe cel care practic i-a determinat sa plece, sa fie departe de familiile lor?! Tu l-ai vota pe presedintele din tara ta care te-a dezamagit care te-a „indemnat” sa iti cauti de lucru in alta tara, printre straini si departe de familia ta?! EU NU!

„Manaria” principala facuta de Basescu si gasca lui a fost facuta in legatura cu voturile din diaspora, acolo fiind cea mai facila cale, asta nu imi este doar mie clar…

Turism electoral, mita, vot pe baza unei sacose cu ulei sau carne si asa mai departe… josnic si injositor pentru poporul roman…

Si totodata, imi pare sincer rau ca romanii din ziua de azi nu mai au spiritul revolutionar al parintilor nostri din 1989. Nu, nu spun ca ar trebui sa iesim pe strazi si sa fie o baie de sange, dar macar sa nu ne lasam chiar asa calcati in picioare de acest personaj absolut ingrozitor si josnic, incapabil de orice decizie rationala si economica pentru Romania.

Imi pare rau de acei romani care nu au fost la vot, mi-e rusine de acei romani care s-au injosit si au comis fraude electorale si le plang de mila tuturor romanilor daca urmatorii 5 ani vor fi la fel ca ultimii 5 ani… tehnica lui Basescu a fost divide et impera („dezbina si cucereste”) si o va continua in viitor…

4 gânduri despre „Divide et impera electoratul

  1. Ruxandra spune:

    Ai fi surprinsa sa stii ca printre sustinatorii lui Basescu sunt majoritatea prietenilor si colegilor nostri, oameni tineri, cu carte, cu serviciu, care muncesc, se zbat sa ajunga cineva intr-un mod cinstit si care castiga atat cat cheltuie pe chiriie de sute de euro intr-un Bucuresti imputit, poluat, cu luminite chicioase atarnand de’a lungul batranului Magheru. Eu ma bucur de victoria reprezentantului LOR in aceeasi masura in care ma bucur de nereusita reprezentantului MEU si a cutrelor din spatele lui care in loc sa topaie si intinda mese festive ar fi trebuit sa pazeasca democratia asta fragila precum paharele ieftine din Ikea! Nea Baselu’, care si-a mobilizat mogulii si toate „resursele” la indemana pentru a-si atinge scopul, „ciuruindu-le” curu’ la fraierii din Kiselef este asadar reprezentantul ales al romanilor de pretutindeni pentru care bunul simt, diplomatia, cultura sau unitatea nu reprezinta valori, cum nici garantia unui guvern stabil si inchegat, condus de un om integru care a dovedid mai mult decat oricine ca SE POATE, nu a contat. Primim ce meritam pentru ca sta in mana noastra si nu ne pasa. Atatea surse de informatie, ani petrecuti in scoala, atatea analize, argumente, oameni cu viziune si o adunatura de romani care face alegeri fara sa judece pareri auzite la colt de strada! Felicitari Base! Nu ai ajuns la parnaie unde iti e locul, acum te poti lafai in liniste cu parlamentul si guvernul tau intr-o tara de manelari, spre rusinea si tristea celor care mai au o umbra de bun simt! Si data viitoare cand va veti plange ca nu aveti cu ce va plati chiria, intretinerea, ca nu va permiteti decat pate Ardealu’ (care e acum mai consistent si tine de foame 4 ore) si pufuleti, ca parintii vostri acum pensionari primesc 5 milioane o data pe luna in vreme ce inteleapta Elena Basescu se da cu BMW-ul la Brussels sa va amintiti ca ati avut o sansa si v-ati batut joc: Antonescu.

  2. Vladi Martinus spune:

    Am votat pentru aceeasi schimbare, ca si tine. Sunt la fel de dezamagit, ba chiar scarbit de ceea ce se intampla. Nu mai ramane decat speranta, care intotdeauna moare ultima.

  3. Florin spune:

    Cred ca situatia de fata este ilustrata cel mai bine chiar printr-un slogan al aceluiasi Basescu : „De ce ti-e frica, nu scapi.”. In rest…s-a intamplat exact ce ne asteptam sa se intample : s-a furat, s-au dat pomeni, s-a facut bascalie de toti si de toate. In fond, nu faptul ca Basescu a mai castigat un mandat e chestiunea cea mai grava ci masurile pe care doreste el sa le initieze, Parlament unicameral si micsorarea numarului de parlamentari. Aceste 2 masuri, larg aprobate prin referendum „popular” sunt exterm de periculoase pentru „originala” democratie romaneasca si care pot deschide calea catre noi si noi propuneri sau masuri, la fel de dubioase.
    Pana la urma, ne putem impaca si cu Basescu presedinte dar macar sa observam ca doreste, macar putin, stabilizarea situatiei si concentrarea atentiei catre adevaratele probleme(economice indeosebi). Mai mult decat atat, daca tot a iesit din nou presedinte si are dreptul sa desemneze primul ministru atunci sa-l lasam sa o faca, sa-l lasam sa guverneze. Vrea sa conduca, sa fie toti de acord cu el, sa ia orice masuri vrea el? Foarte bine ! Sa o faca, sa-l lasam sa-si rupa gatul…
    Cum o fi oare mai bine? Nu stiu… Ne asteapta, probabil, inca 5 ani de trait „bine” !

  4. Alexandra spune:

    Oricine ar fi presedinte, in Romania nu se va schimba absolut nimic, pentru ca suntem o populatie batrana, crescuta si educata in comunism. Sunt de acord cu tine ca Basescu e foarte nesimtit si sfidator si fara teama de nimic, dar asa sunt toti din clasa politica. Diferenta e ca ceilalti fac totul cu zambetul pe buze, lucru care nu ma incanta cu absolut nimic. Nu sunt pe principiul „minte-ma frumos”. Te inteleg ca il urasti, dar nu inteleg cum de nu urasti un om care se tine de mana cu Iliescu si care e marioneta si prostanacul lui. In fine, preferintele, la fel ca si gusturile, nu se discuta.
    Referitor la „spiritul revolutionar al parintilor nostri din 1989”: nu parintii nostri au avut spirit revolutionar, ci noi, tinerii, elevii si studentii. Parintii nostri se aflau acolo pentru ca au fost dusi cu forta de cei de la munca, sau pentru ca isi sustineau copii. Au existat si exceptii, evident.
    Anyway, nu are rost sa te agiti. Ar fi mai simplu sa te resemnezi, sa te obisnuiesti cu ideea sau sa incerci sa schimbi ceva.
    An nou fericit 😉

Lasă un comentariu